<br />
<b>Notice</b>:  Trying to get property 'url' of non-object in <b>/data/sites/web/be-sidebe/www/site/assets/cache/FileCompiler/site/templates/blogpost.php</b> on line <b>9</b><br />

07 april 2022

Wat heeft een mens echt nodig om gelukkig te zijn?

Iets wat iedere mens nastreeft is gelukkig zijn!

Maar wat maakt ons nu eigenlijk als mens gelukkig? Is het erg om even niet gelukkig te zijn? En in hoeverre hebben we dit zelf in handen?

Ik ga je er alles over vertellen…

 

 

We zoeken het geluk vaak in externe dingen zoals een droomvilla, knappe partner, verre exotische reizen, veel geld, mooie kleren, …
Op vandaag speelt consumptie hier gretig op in maar maakt dit ons geluksgevoel groter? Misschien toegegeven, even wel … op lange termijn is dit onvoldoende. De oplossing zit dieper.

 

Geluk is een werkwoord

Gelukkig zijn is geen doel dat je kan bereiken en voor eeuwig en altijd blijft. Jammer genoeg! Geluk is een werkwoord, dus je zal er altijd aan moeten werken én het onderhouden.

 

Laat je geluk niet puur afhangen van externe factoren. Dan geef je de controle uit handen en berust je puur op hetgene wat op je afkomt. Neem het zelf in handen.

 

De bouwstenen

Hier ga ik inzoomen op de bouwstenen die een gemiddelde mens gelukkig maken naast onze basisbehoeften als een dak boven ons hoofd, dagelijks eten en voldoende geld voor onze levensbehoeften.

  • Sociale contacten. Goede sociale contacten zijn essentieel m.a.w. warme en vertrouwelijke relaties met de mensen om je heen. Je voelt de oprechte betrokkenheid en je weet dat je op hen kan rekenen wanneer nodig en vice versa. (studie Harvard)
  • Een goede gezondheid. Door de laatste twee jaar weten we het allemaal. Voeding, schone lucht, voldoende beweging en gezonde stress zijn hierin essentiële ingrediënten. Dit slaat ook op het ‘emotioneel’ goed in je vel voelen. Dat betekent dat je in eerste plaats positieve gevoelens kunt ervaren: plezier beleven, energie hebben om dingen aan te pakken plus interesse hebben in het leven. 
  • Levenstevredenheid. Het gevoel van vooruitgang, doelen behalen en ontwikkeling is heel belangrijk. Want hoewel we gewoontedieren zijn en dus liever ons gedrag niet teveel veranderen in dagelijkse zin, willen we wel het gevoel hebben dat we vooruitkomen in het leven. Progressie in onze job, salarisverhoging, een nieuwe opleiding, verandering van leefomgeving etcetera zijn dus allemaal stapjes die we maken om ons (veelal onbewust) gelukkiger te maken. Begrijpelijk want uiteindelijk zijn we er massaal op gericht ons leven leuk en zinvol te maken.
  • Jezelf kunnen zijn. Wat ik de laatste jaren geleerd heb is dat je het jezelf een stuk gemakkelijk kunt maken door je eigen weg te volgen. Goed te weten wie je bent en wat je wil. Op die manier ben je minder beïnvloedbaar door sociale druk en heb je controle over je eigen gedachten en gedrag. Dat betekent dus dat we onszelf gelukkiger kunnen denken met behulp van een aantal overtuigingen. Zalig toch.
  • Geniet. Geniet van de kleine dingen in het leven. Probeer eens op details te letten. Sta eens stil bij wat je ziet, ruikt, hoort, voelt en smaakt. En wees eens bewust dankbaar.

 

De Realiteit

Elke dag 100% gelukkig zijn bestaat niet. En dat is ook niet erg. Er zullen momenten zijn in ons leven waarbij we uit balans zullen zijn maar de kracht zit hem in die tijd zo beperkt mogelijk te houden.

 

Door mijn job kom ik vele mensen tegen die zichzelf even kwijt zijn (meestal onbewust), door de dagelijkse drukte, door verweven te zijn met hun job, door te leven voor anderen, ….

Weet dat je nooit te oud bent om je betere en gelukkigere zelf te worden. (En ik met alle plezier jouw co-piloot ben - zo een warme en betrouwbare persoon zoals hierboven omschreven ;-))

 

Werk via bovenstaande bouwstenen aan je geluk -> "Because you’re worth it!" 

 
 
 
 
 

Maak een afspraak

Fantastisch, jouw eerste stap is gezet! 

 

Praktisch:

  • Een kennismakingsgesprek (max. 30 min.) inplannen kan telefonisch via: 0496/38 36 12 of via mail naar eva@be-side.be 
    Zo kunnen we samen een moment prikken.
  • Wens je een sessie (van 60 min.) te boeken, ga naar onderstaande afsprakenplanner.

 

Alvast bedankt en tot gauw