<br />
<b>Notice</b>:  Trying to get property 'url' of non-object in <b>/data/sites/web/be-sidebe/www/site/assets/cache/FileCompiler/site/templates/blogpost.php</b> on line <b>9</b><br />

19 mei 2022

Een oude dino of digitale kameleon?

Duizenden artikels zijn er op vandaag te vinden rond “hybride werken”.
Ondertussen zijn er nieuwe regels van toepassing op het werk. Waarvan sommige regels reeds aan hun derde of vierde versie toe zijn.
De ene specialist zegt zus en de andere expert zo?! 

 

Doe wat werkt voor jou!

Laat me je geruststellen: Doe wat werkt voor jou en laat je niet gek maken door specialisten die elkaar tegenspreken.

Functioneer jij het best op kantoor en vindt je dat thuiswerken niet zo geweldig, dan ben je zeker niet ouderwets, onaangepast of een oude dino. 
Je hebt misschien nood aan een duidelijk onderscheid tussen werk en privé. Nood aan sociaal contact in levende lijve na dagen die volgepropt zaten met Teams en Zoom.
Mogelijks flakkert jouw creativiteit weer op bij de losse verhelderende babbels aan de koffiemachine.
En wil je ’s avonds bij het eten weer iets aan je partner weten te vertellen. #wegmetdieakwardstiltes

 

Of ben je een digitale kameleon die zijn eigen efficiëntie thuis gevonden heeft. 
De persoon die niet meer gestoord wil worden door een overenthousiaste collega die je op maandag meeneemt in haar herinneringen van het weekend waarbij ze zijn gaan wandelen In Brugge, “ja toch een wandeling van 7 kilometers om dan ’s middags een stop te maken in een keigezellige bistro, hoh hoe noemde die nu ook weer …”

Ben jij Iemand die het fantastisch vindt dat files verleden tijd zijn en dat je de kinderen eens naar school kan brengen.
En hou je er stiekem van om in joggingsbroek voor het scherm te werken.

 

Sommige mensen verkiezen ook een combinatie van aanwezigheid op het werk als een paar dagen van thuis uit te werken.

 

De sleutel

Toch ontmoet ik op regelmatige basis mensen die “gedwongen” werken. Bang zijn om toe te geven dat ze eigenlijk “een dino” of “kameleon” zijn, bang zijn om hun voorkeuren uit te spreken.
Waarom zou jouw verantwoordelijke niet naar je luisteren als je aangeeft dat je efficiënter, creatiever, inspirerender kan werken op jouw manier? Waarom zouden jouw troeven niet ingezet worden? Waarom zouden jullie niet samen tot een consensus kunnen komen?
Durf dit open te trekken bij jouw leidinggevende. Bespreek de verwachtingen van beide kanten en overleg wat de juiste aanpak zou zijn naar de toekomst toe.

 

Het leien dakje

En inderdaad, alles heeft zijn voor- en nadelen.
Het loopt niet altijd van een leien dakje.

Bij thuiswerken schuilt een gevaar nl het vermogen om de spreekwoordelijke deur achter je te kunnen toetrekken. Vele mensen, and i blame also guilty, hebben baat bij “dat ritje naar huis”, je werk loslaten voor je thuis komt, maar bon niet simpel als dit ritje vervangen wordt door de afdaling van je trap thuis of nog beter: het opbergen van jouw computer van de livingtafel naar de kast. Neem dan maar even “jouw loslaattijd” op en doe bijvoorbeeld nog vlug een wandeling rond de blok, een paar dansmoves met je kids (als die al thuis zijn) of blijf nog een 5-tal minuten aan je bureau zitten om de dag te laten bezinken en to do’s voor morgen te noteren.

Thuis werken is plezant maar doorbreek die gewoonte eens met naar het kantoor te gaan als je merkt dat je vervreemdt van je bedrijf, als je merkt dat je op een eiland komt te zitten. Daar heeft niemand baat bij.

 

Zorg dat het voor JOU werkt! Ook al is dat anders tov jouw collega(‘s)

 

 
 
 
 
 

Maak een afspraak

Fantastisch, jouw eerste stap is gezet! 

 

Praktisch:

  • Een kennismakingsgesprek (max. 30 min.) inplannen kan telefonisch via: 0496/38 36 12 of via mail naar eva@be-side.be 
    Zo kunnen we samen een moment prikken.
  • Wens je een sessie (van 60 min.) te boeken, ga naar onderstaande afsprakenplanner.

 

Alvast bedankt en tot gauw